Trh s kancelářemi v Praze ožívá, developeři čekají růst

Trh s kancelářemi v Praze ožívá, developeři čekají růst

Datum publikace článku: 02. 12. 2012

Zatímco v loňském roce trh s novými administrativními prostory v Praze vázl, letos hlásí mezinárodní poradenská společnost DTZ oživení a zvýšenou poptávku developerů. Podle analýzy, kterou společnost vydala na podzim, projevili investoři v druhé půli roku zájem i o takové pozemky pro kancelářské budovy, které ležely delší čas ladem.

Praha získá nové kanceláře v mnoha čtvrtích

Mezi plánované administrativní projekty patří například Opatov Park II, který chystá developerská společnost. Nové kanceláře v Praze 4 navážou na úspěch předchozího projektu a v komplexu tří budov s podzemními garážemi a udržovanou zelení nabídnou prostory světové úrovně na dostupném místě.

Hned dvě další administrativní budovy pak stejný developer plánuje v Modřanech. V projektu Belarie Park získá Praha 12 kanceláře, ale také nové byty a obchodní prostory. Komplex má být velmi flexibilní a prostory snadno dělitelné. Spolu s příznivou cenou to má do projektu přilákat dostatek zájemců.

Poptávka je po kombinovaných projektech

Oproti minulosti, kdy rostly kanceláře v Praze jako houby po dešti, se dnes developeři a investoři soustředí spíše na promyšlené celky, ze kterých život neutíká skončením pracovní doby. Zájem je o propracované developerské projekty, které do lokality přivádí nejen prostor pro firmy a obchody, ale také nové byty. Kromě toho hraje při výběru roli také dostupnost, kvalitní projekt a přiměřená cena.

Jak potvrzuje i analýza společnosti DTZ, po kvalitních kancelářích v Praze je poptávka stále – a těch opravdu dobrých je stále nedostatek.

<< Zobrazit všechny aktuality