Kancelářím v Praze končí životnost. Rekonstrukci jich bude v příštích letech potřebovat přes 60 %

Kancelářím v Praze končí životnost. Rekonstrukci jich bude v příštích letech potřebovat přes 60 %

Datum publikace článku: 24. 05. 2014

Rekonstrukce nebo nákup nové. To zřejmě brzy čeká skoro polovinu firem, které využívají kanceláře v Praze. Vyplývá to alespoň ze statistik, podle kterých je skoro polovina kanceláří za hranicí životnosti. Ta je podle odborníků 10 let.

Po 10 letech u kanceláří přestávají vyhovovat technologie i vnitřní uspořádání. V takovém stavu je v současnosti v Praze skoro polovina kanceláří a v příštích 4 letech jejich poměr dokonce stoupne až ke dvěma třetinám.

Rekonstrukce vs. přestavba na hotel

Spoustu kanceláří v Praze tak čeká rekonstrukce. Jenže ne ze všech po ní zřejmě zůstanou kanceláře. Podle odborníků totiž některé domy s kancelářemi jejich majitelé přestaví úplně. Třeba na hotel nebo byty. Mnoho firem tak zřejmě bude nucených hledat v Praze nové kanceláře k pronájmu.

Díky tomu se dá v příštích letech čekat vyšší zájem o pronájem kanceláří v Praze. Developeři proto stále připravují nové projekty a prodávají i nedávno postavené kanceláře. Platí to třeba i pro Sekyra Group, která zájemcům nabízí například moderní kanceláře v projektu Tandem A3 a A4 v areálu čokoládovny v Praze 4 Modřanech.

Ceny za pronájem jdou dolů

Kanceláře v Praze 4 Modřanech nabízejí nejen moderní zázemí, ale také veškerou potřebnou infrastrukturu. Navíc se k nim snadno dostanete. Jsou jen 8 kilometrů od centra Prahy a 2 kilometry od jižní spojky. A 50 metrů od těchto moderních kanceláří k pronájmu je navíc zastávka tramvaje.

Kanceláře v Praze 4 - Modřanech

Nové kanceláře v Praze navíc přibývají i přesto, že jich je stále ještě víc než 13 % neobsazených. Znamená to jediné – cena za pronájem, která se nyní pohybuje zhruba mezi 520 a 550 korunami, bude podle odborníků klesat.

V nejbližších měsících proto bude zřejmě ideální čas k pronájmu kanceláří v Praze. Hlavní je přitom myslet na to, abyste si pronajali nové a moderní kanceláře, které mají před sebou ještě alespoň 10 let životnosti. Jako tomu je například právě u kanceláří k pronájmu z projektu Tandem A3 a A4 v Praze 4 Modřanech.

Zdroje

http://zpravy.e15.cz/byznys/reality-a-stavebnictvi/kazda-druha-kancelar-v-praze-je-na-hrane-zivotnosti-1085366

http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-62195760-v-cesku-pristi-rok-ubyde-obsazenych-kancelari-dojde-k-poklesu-najmu

<< Zobrazit všechny aktuality